В ОРДЛО заявляють про готовність провести ще один «референдум»

Цього разу хочуть не тільки «демократично» продемонструвати майбутній статус окупованих територій, а й довести світові «ідеали та цінності».

Про це йдеться у повідомленні російського агентства «РИА Новости», яке цитує ватажка так званої «ДНР» Дениса Пушиліна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Ватажки тимчасово окупованої території Донецької області заявляють про готовність провести ще один так званий «референдум» щодо майбутнього статусу регіону.

«Той факт, що ми говоримо про готовність республіки знову задіяти механізм прямої демократії, був, по суті, нашим сигналом світовій спільноті: ми не втратили, а тільки зміцнили нашу віру в свободу, гуманізм і права людини, ми готові знову показати наше прагнення до тих ідеалів і цінностей, заради захисту яких народ виходив на вулиці в 2014 році», – заявив Пушилін.

Нагадаємо. У травні 2014 року на Донбасі провели так званий «референдум» про статус регіона, організованому озброєними сепаратистами.

На світовій арені ніхто, включно із Росією, не визнав так звану «ДНР».

У 2018 році президент Росії Володимир Путін сказав російським дипломатам, що зробив пропозицію президенту США Дональду Трампу провести «референдум» для того, щоб вирішити конфлікт на Сході України.

Згодом цю ж пропозицію озвучила підконтрольна Кремлю так звана «постпред», «глава МЗС ДНР» Наталія Никонорова, яка за вказівкою з РФ запропонувала членам Радбезу ООН дізнатися, чого хочуть мешканці регіону, за допомогою міжнародно визнаного референдуму. Таким чином вони все ж таки намагаються визнання існування так званих «республік».

Наразі вирішенням конфлікту на Донбасі займаються у Тристоронній контактній групі (Україна, Росія, ОБСЄ) і у Норманському форматі (Україна, Росія, Франція, Німеччина).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.