В Україні не підніматимуть тарифи на опалення і гарячу воду

У понеділок, 25 січня, влада та місцеві органи планують підписати меморандум.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер Києва Віталій Кличко, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Центральна та місцева влада домовилась, що тарифи на тепло і гарячу воду в Україні не будуть підіймати.

Як зазначає Кличко, меморандум буде підписаний між урядом, АМУ та представниками парламенту про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ.

«У понеділок має бути підписаний Меморандум між урядом, АМУ та представниками парламенту про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ  в Україні. Зокрема, – першочергових кроків щодо врегулювання питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсації збитків підприємствам теплопостачання», – написав він.

Такої домовленості досягли під час сьогоднішньої урядової наради, яка проходила разом з представниками місцевою влади та парламенту. На засіданні були, зокрема, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, мери: Києва, Маріуполя, Кропивницького, Вінниці, Кривого Рогу та в.о міського голови Харкова. Крім того, участь взяли також представники НАК «Нафтогаз України» та Офісу президента України.

Як згодом повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, учасники зустрічі домовилися напрацювати проект спільного Меморандуму, який регламентуватиме наступні домовленості:

  1. Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.
  2. Проведення спільної роботи над реструктуризацією заборгованості перед НАК «Нафтогаз», що утворилася через різницю між виручкою ТКЕ та тарифною виручкою (так звана «різниця в тарифах»).
  3. Теплокомуненерго матимуть можливість укладати річні договори з НАК «Нафтогаз» за вигідною ціною.

«Усі гілки влади об’єдналися, щоб захистити людей від неконтрольованого зростання тарифів. Ми цінуємо, що це спільне рішення з головами міст містить пункт про непідвищення тарифів на опалення й гарячу воду для українців. Вдячний всім учасникам наради за конструктивну співпрацю. У час коронакризи всім нам важливо підтримати наших громадян», — зазначив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо. Раніше Шмигаль повідомив, що Кабмін звернеться до мерів міст з проханням не підіймати тарифи на тепло.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.