Хомчак заявив, що окупанти обстріляли власні позиції: є загиблий та поранені бойовики

У районі проведення ООС провокації НЗФ РФ на окремих ділянках лінії розмежування частішають. Цього разу бойовики відкрили вогонь по власних позиціях.

Про це йдеться в заяві головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака, повідомляє пресцентр Генштабу ЗСУ.

Подробиці. За словами Хомчака, ворожі обстріли наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть в ОРДЛО спостерігаються зазвичай напередодні засідань ТКГ, а також після РНБО щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму тощо. Основна мета провокацій із боку окупантів – створення ілюзії обстрілів ЗСУ населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння, аби дискредитувати сил ООС.

«Зокрема, сьогодні, 20 лютого, противник здійснив прицільний обстріл зі 120-мм мінометів наших позицій, а також населеного пункту Новгородське, під час якого пошкоджено три житлові будинки, лінію електромереж та газопровід. Зі 122-мм артилерії вів вогонь по наших позиціях у районі населеного пункту Південне. Крім того, з позицій біля населеного пункту Горлівка збройні формуванням РФ відкрили вогонь по власних позиціях у районі газорозподільчої станції. Унаслідок обстрілу, за отриманою інформацією, загинув один їхній найманець та є поранені»,– наголосив Хомчак.

Крім того, він стверджує, що ситуація на лінії розмежування в районі ООС загалом стабільна та контрольована. І додає, що на ділянках розведення сил і засобів режиму тиші дотримуються.

«Українські військовослужбовці в районі ООС перебувають на сталих позиціях, суворо дотримуються прийнятих домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, особливо щодо гарантій безпеки для відновлення інфраструктури. Підрозділи Об’єднаних сил завжди готові до відкриття вогню у відповідь, якщо є загроза їхньому життю, здоров’ю та для стримування противника від ведення активних дій», – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Тука: Місто Золоте найближчим часом можуть окупувати

Хомчак також зазначив, що «звинувачення Збройних сил України в недотриманні ними режиму всеосяжного припинення вогню не мають жодного підґрунтя.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.