У Кремлі натякнули на ескалацію на Донбасі через санкції проти Медведчука

У Кремлі заявили про недружню реакційну тенденцію на українській політичній арені і натякнули на ескалацію на лінії зіткнення на південному сході України.

Про це заявив прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков під час спілкування з журналістами, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Пєсков прокоментував санкції проти кума президента РФ Володимира Путіна, народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини. Він зазначив, що це «не може не викликати запитань».

«Оскільки мова йде про наш сусіда, про сусідню для нас країну, подібна соціально-економічна ситуація вкупі з проявом реакції внутрішньої – це предмет для серйозного занепокоєння», – сказав Пєсков.

Крім того, у Кремлі вважають, що українська влада може знову порахувати можливим вирішувати проблему на південному сході України силовими методами, заявив прессекретар президента.

«Ми бачимо репресивні дії щодо ЗМІ, щодо громадян України, з провідними політиками України. Звичайно, це не може не викликати занепокоєння. Це не може не підігрівати питання, ким обрана ця реакційна лінія та чи не призведе ця лінія до того, що знову керівництво України вважатиме за можливе, наприклад, вирішити проблему південного сходу [країни] силовими методами», – зазначив Пєсков.

Він також додав, що в Кремлі бачать, що відбувається і чим загрожує.

Читайте також: Санкції щодо соратника Медведчука та його телеканалів: всі подробиці

«В міру того, як ця реакційна тенденція зміцнюється і починає домінувати на українській політичній арені, тим більш неспокійно стає на лінії зіткнення», – пригрозив Пєсков.

Нагадаємо. 19 лютого рішенням Ради національної безпеки і оборони були застосовані санкції проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб, включаючи 5 літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ – Москва. Серед осіб, що потрапили під санкції, кум президента Росії Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.