Велика Британія надасть 7,2 млн грн на проєкт з поліпшення життя кримчанам

Велика Британія оголосила про виділення понад 7,2 млн грн (168 тисяч фунтів стерлінгів) на новий проєкт. Він має поліпшити доступ до важливих послуг для тих українців, які проживають в окупованому Росією Криму.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Домінік Рааб, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Домінік Рааб підкреслив, що Велика Британія продовжує протидію окупації Росією українського півострова.

«Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною у протидії незаконній анексії Криму, і ми будемо продовжувати підтримувати тих, на чиє життя вплинула необґрунтована агресія Росії. Росія намагається приховати свої порушення прав людини, перешкоджаючи доступу міжнародних спостерігачів у Криму», – наголосив він.

Рааб повідомив, що вказаний проєкт реалізують у Херсонські області. Він має допомогти тим, кому важко дістатися до лікарень або подати документи для отримання українських паспортів.

Крім того, Велика Британія закликала Росію негайно звільнити всіх українських політичних в’язнів, яких незаконно утримують у Криму і Росії. На сьогодні «відомо більше 100 чоловік, які часто містяться в переповнених камерах і в антисанітарних умовах і позбавлені доступу до належної медичної допомоги».

Зазначається, що Велика Британія внесла майже 700 000 фунтів стерлінгів до Місії ООН зі спостереження за дотриманням прав людини, яка відстежує і документує порушення прав людини на півострові. Крім того, надає експертні знання в області прав людини для просування права на справедливий судовий розгляд для політичних в’язнів в Криму.

У заяві також йдеться, що Велика Британія вітає «Кримську платформу», яка консолідує зусилля міжнародного співтовариства щодо повернення Криму під контроль України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.