Суд повернув у власність держави акції «Донецькоблгаз»

Шевченківським районним судом м. Києва накладено арешт на 49,99% акцій ПАТ «Донецькоблгаз».

Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Головне слідче управління Служби безпеки України здійснює досудове розслідування щодо незаконних дій посадових осіб ПАТ «Донецькоблгаз», які спрямовані на пошкодження об‘єктів, що мають важливе господарське та оборонне значення.

Дії підозрюваних кваліфікуються за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

«За матеріалами СБ України, Шевченківським районним судом м. Києва накладено арешт на 49,99% акцій ПАТ «Донецькоблгаз». Частка належить компаніям з реєстрацією в офшорних юрисдикціях. Акції контролюються громадянкою України, яка у 2014 році покинула державу і переховується в РФ», – йдеться в повідомленні.

Права передаються в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

«Судом прийнято рішення про передачу арештованих акцій ПАТ «Донецькоблгаз» до НАК «Нафтогаз України». Компанія має організувати недопущення втрати чи розтрати цього майна до моменту фактичної передачі активів в управління АРМА», – додали в СБУ.

Нагадаємо. 6 березня, у ПАТ «Донецькоблгаз» повідомили, що «ОКП «Донецьктеплокомуненерго», як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України». І що у регіоні буде відключено опалення.

Очільник ОДА Донецької області Павло Кириленко повідомив про відкриття кримінальних проваджень через відключення опалення. І зазначив, що за його інформацією, власників Донецькоблгазу пов’язують з олігархом часів Януковича Сергієм Курченком.

19 березня Рада національної безпеки і оборони ухвалила новий пакет санкцій проти колишніх високопосадовців та правоохоронців-зрадників. Серед них є Сергій Курченко. Крім того, було накладено санкції на 19 підприємств, серед яких є дві компанії з Гонконгу, які є власниками 49,9% АТ «Донецькоблгаз», також потрапили в максимальний пакет санкцій.

«Ми не можемо допустити, щоб компанії з Гонконгу подавали тепло, тим більше на ту територію, де на сьогоднішній день вкрай важка ситуація, і маніпулювали таким чином, що припинили постачання на частину Донецької області», – сказав Данилов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.