У Росії пропонують зобов’язати Київ дотримуватись перемир’я «без вилучень та інтерпретацій»

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак вже направив пропозицію членам «нормандського формату». РФ також хоче зробити учасників «Нормандії» рівноправними.

Про це повідомляє російське інформагентство «Інтерфакс», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Козак відправив відповідний лист колегам по переговорах з Франції, Німеччини та України. При цьому зазначив строки: не пізніше 22 березня узгодити домовленості політсили і підписати документ.

Зокрема, йдеться про зобов’язання Києва щодо дотримання перемир’я «без будь-яких вилучень та інтерпретацій».

Агресор припускає, що відкривати вогонь у відповідь можливо лише за наказом керівництва збройних сил України або бойовиків після безуспішної спроби використовувати наявні механізми з реагування на порушення режиму припинення вогню.

Крім того, Козак запропонував ввести новий порядок проведення переговорів в «нормандському форматі», який заснований на принципі рівноправності всіх учасників процесу. За його словами, однією з причин відсутності просування у переговорах є їхня неправильна організація.

«З огляду на рівноправність всіх учасників «нормандського формату», було б доцільно використовувати широко принцип ротації голів з тим, що застосовуються в міжнародній дипломатичній практиці, щоб дана функція виконувалася по черзі кожним з чотирьох учасників», – йдеться в листі.

В Росії висловлюють впевненість, що саме такий підхід буде ефективний в переговорах і скоротить часові витрати на їх проведення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.