1 травня перерахують: нові правила нарахування субсидій

З 1 травня перерахують субсидії для всіх українців, які отримують допомогу на оплату комунальних послуг. Нові правила нарахування субсидій 2021 року включають не тільки купівлю валюти

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу «Інтер», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кабінет міністрів посилив правила отримання субсидії для українців. Тож відтепер враховуватимуть: наявність двох і більше квартир і машин, доходи від депозитів, купівлю валюти і поїздки за кордон.

За словами Музиченко, такі нововведення дозволять вилучити тих одержувачів допомоги, які й самі можуть оплачувати комуналку. При цьому він навів приклад, як наступного дня після оформлення субсидії «один українець» купив валюту на 1 млн грн.

Нові правила нарахування субсидій 2021 року:

  • враховуватимуть дохід від депозитів;
  • вивчатимуть, хто їздив за кордон, купував валюту або банківські метали;
  • скасують комісії, які ухвалювали рішення про призначення субсидій.

«Якщо була покупка на 50 тис. грн і більше, то в такому випадку субсидію надавати не будуть. Є обмеження на власників двох квартир, двох машин», – пояснив Музиченко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.