Гончаренко про інциденти в ПАРЄ: За скільки ж російських срібників продали совість (відео)

Президент ПАРЄ Хендрік Демс пригрозив санкціями нардепу Олексію Гончаренку через прапор з дірками від куль, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель не відповіла, чи вважає вона Путіна вбивцею.

Про це повідомив народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Страсбурзі цього тижня відбувається весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Олексій Гончаренко поділився двома цікавими моментами з сесії.

По-перше, він написав, що показав прапор України з дірками від російських куль і через це Президент ПАРЄ Хендрік Демс зупинив його виступ і пригрозив дисциплінарними санкціями.

«Під час сьогоднішньої сесії ПАРЄ йшло обговорення стратегічних пріоритетів Асамблеї. Я вирішив нагадати про те, що в проекті доповіді чомусь немає ані слова про територіальну цілісність та суверенність держав-членів Ради Європи, про мирне вирішення конфліктів в Європі. І це в той час коли в Європі, на сході України триває війна! Я показав прапор України з дірками від російських куль. Прапор бійця, який воював на Донбасі. І після цього президент ПАРЄ Хендрік Демс зупинив мій виступ і пригрозив дисциплінарними санкціями!», – написав Гончаренко.

Крім того, він розповів про те, що задав канцлерці Німеччині Ангелі Меркель пряме запитання: чи вважає вона вбивцею президента РФ Володимира Путіна. І підкреслив, що відповідь мала бути однозначною: «так чи ні».

«Пані канцлер Німеччини запевнила, що критикує Путіна, у тому числі, під час особистого спілкування. За її словами, вона критикує те, що вважає неприпустимим у сфері прав людини у Росії. Меркель також наголосила, що зараз підіймає питання Навального, проте може також назвати й інші проблеми, які пов’язані з правами людини в Росії», – написав Гончаренко.

При цьому написав, що сприйняв таку відповідь «як дипломатичне «так».

«Пані Меркель під час свого виступу сьогодні нагадувала, що ПАРЄ — це «совість Європи». За скільки ж російських срібників продали цю совість?», – додав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.