У Мінкультури виступили за держпідтримку українських блогерів

У Міністерстві культури вирішили, що прийшов час зменшувати присутність російських блогерів в українському просторі.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко в інтерв’ю РБК-Україна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Мінкультури хочуть запровадити пряму підтримку авторів українського контенту. Це має дозволити збільшити їхню популярність і знизити вагу, що мають російські блогери в українському просторі.

Ткаченко зауважив, що в Україні є достатньо популярні україномовні блогери і артисти.

«У нас нещодавно була дискусія про форми прямої або непрямої підтримки з боку держави їх творчості… Умовно кажучи, ті ж гранти Українського культурного фонду (УКФ) могли б бути спрямовані на підтримку конкретних українських музикантів, блогерів. Тому що їх популяризація автоматично знижує вага, яку мають російські блогери зараз в нашому просторі», – заявив Ткаченко.

Водночас він зазначив, що не став би переоцінювати популярність російських блогерів.

«Коли ви дивитеся по рейтингах YouTube, зрозуміло, що якийсь Моргенштерн може займати перші сторінки, але далі йде дуже велике diversity (різноманітність, – ред.). Тобто, є величезна кількість людей, які слухають західну та українську музику і там вже різноманітність істотно більше», – додав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.