Український шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив до ТОП-50 людей світової гастрономії

Український шеф-кухар Євген Клопотенко потрапив до списку 50 Next – переліку людей, які найбільше впливають на майбутнє світової гастрономії.

Про це повідомляється на сайті The World’s 50 Best, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Євген Клопотенко – український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. Він є засновником соціального проєкту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food», співзасновником ресторану «Сто років тому вперед»

До ТОП-50 людей світової гастрономії Євген Клопотенко потрапив, досягнувши успіху у змінах шкільного харчування та навчанні людей місцевої кухні за допомогою статей, відео та книг.

Автори переліку 50 Next зазначають, що у Клопотенка є дві головні цілі: підвищити культуру харчування в Україні та показати її світу. І додали, що він досягнув успіху у змінах шкільного харчування та навчанні людей місцевої кухні.

«Але він не зупиниться, поки світ не визнає кулінарну міць його країни», – йдеться в повідомленні.

У свою чергу, сам Клопотенко в Instagram розповів, що автори переліку зв’язалися з ним самостійно. Хоча й зазначив, що його команда паралельно надіслала заявку.

«Вони просто дізналися про мене через діяльність мого проєкту. Це означає, що кожна людина, яка професійно займається гастрономією, знає і про Україну. Тобто ми з командою реально змогли привернути увагу світу до нашої країни», – написав Клопотенко.

Довідка. Список 50 Next, складений з метою стимулювання, зміцнення самооцінки і встановлення зв’язків між людьми у віці до 35 років, що представляють широку сферу громадського харчування, від виробників і фахівців з навчання до технологів і активістів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.