Мешканці Слов’янська стали на захист підприємця і відбили рейдерське захоплення

У Слов’янську Донецької області «тітушки» з Дніпра намагались влаштувати рейдерське захоплення місцевого підприємства. Власник помер і вони прийшли до вдови

Про це повідомили місцеві жителі міста, які почали згуртовуватися та їхати на місце події.

Подробиці. 19 травня у Слов’янськ на кількох автомобілях приїхали «тітушки» з Дніпропетровської області, які вирішили віджати приватний бізнес у вдови підприємця. Чоловік нещодавно помер від ускладнень коронавірусної хвороби. Його знали та поважали не тільки у місті, а й на фронті. Від самого початку російсько-української війни Євген допомагав українським військовим. І не лише металом, який був вкрай потрібен у перші роки, а й грошима, корисними придбаннями для фронту.

Вчора вдень близько 10 осіб спортивної статі зайшли до кабінету та продемонстрували вдові, яка наразі здійснює керівництво, копії якихось документів. Більше нічого не пояснювали, проте вели себе дуже зухвало. Назватися відмовилися, заперечували, що це рейдерське захоплення. За їхніми словами, якась приватна фірма нібито залишила на відповідальне зберігання металу на 19 млн гривень…

Згодом з’ясувалось, що це представники спортивного клубу «Опора» з Дніпра.

Про несподіваний візит дізналися місцеві жителі та кілька депутатів, які викликали поліцію і почали згуртовуватися біля бази.

Проте поліція не квапилася й прибула лише за 1,5 години. Більш того, за словами місцевих жителів, правоохоронці вели себе досить дивно, адже не тільки не здивувались тому, що відбувається, а й не стали відповідати на будь-які питання присутніх людей. Окрім того, дуже довго не хотіли з’ясовувати, хто ці люди, звідки та чого вимагають.

Через деякий час авто з «тітушками» у супроводі поліції поїхали з місця події. Але, коли поліція їх відпустила, вони знову повернулись на підприємство. Вже тут все сфотографували та поїхали.

Цікаво й те, що саме цей пікап, на якому приїхали «спортсмени», перед приїздом на базу якийсь час стояв поряд із будівлею відділка поліції Слов’янська…

Тут можна додати лише те, що на даний час відкритого конфлікту не було. Але, скоріш за все, саме через небайдужість людей. У прямому ефірі, який проводився поряд з підприємством, можна побачити жителів Слов’янська, які приїхали з усіх районів міста. Всього було близько 60 мешканців і, якщо б все продовжилося, то їх було б набагато більше.

Мешканці Слов’янська стали на захист підприємця і відбили рейдерське захоплення
Мешканці Слов’янська стали на захист підприємця і відбили рейдерське захоплення

При цьому всі вони говорили про те, що не можна допустити свавілля та згадували 2014 рік, коли бойовики захоплювали адмінбудівлі, підприємства та почували себе «хозяевами жизни».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.