ДТЕК інвестував у відновлення мереж на Київщині 300 млн грн

Енергохолдинг “ДТЕК” Ріната Ахметова інвестував у відновлення електромереж Київської області 300 млн грн, повідомив генеральний директор компанії Максим Тімченко, слова якого наведено в пресрелізі “ДТЕК” у четвер.

“Відновлення електромереж Київської області стало безпрецедентною за своїми масштабами ремонтною кампанією. За 45 днів було відновлено 10 тис. ліній електропередач, частину з яких було зруйновано повністю, та близько 3 тис. трансформаторних підстанцій. Задіяно понад 1 тис. фахівців компанії та понад 150 аварійно-ремонтних бригад”, – зазначив голова ДТЕК.

У результаті виконання аварійно-відновлювальних робіт фахівці компанії повернули електропостачання для 260 тис. сімей у Київській області, які постраждали від російської окупації.

За словами Тімченка, спочатку завершити відновлювальні роботи планувалося за 60 днів, до 1 червня. Щоб прискорити процес, компанія додатково залучила свої аварійно-ремонтні бригади із Дніпропетровської та Одеської областей.

Проте, як пояснив гендиректор ДТЕК, попереду на компанію чекає другий, ще важчий етап – відновлення резервних джерел та надійніших схем електроживлення. На цьому етапі буде інвестовано в мережі щонайменше 600 млн грн.

Загалом від початку війни енергетики ДТЕК відновили електропостачання для 1,6 млн сімей у Київській, Донецькій, Дніпропетровській, Одеській областях та місті Києві.

“З першого дня війни наші енергетики докладають максимум зусиль, щоб якнайшвидше повернути світло до будинків українців. Загалом за 84 дні бойових дій енергетики ДТЕК відновили електропостачання для більш ніж 1,6 мільйона українських сімей”, – повідомив гендиректор ДТЕК.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.