Повернення Україною територій, захоплених Росією з 2014 року, не є реальною метою – New York Times

Президент США Джо Байден має дати зрозуміти президентові України про межі підтримки США та НАТО, а Україна має приймати рішення, спираючись на реалістичну оцінку її ресурсів і того, скільки руйнувань країна може витримати. Про це йдеться в редакційній статті New York Times, опублікованій у п’ятницю.

“Вирішальна військова перемога України над Росією, в результаті якої Україна поверне собі всю територію, захоплену Росією з 2014 року, не є реальною метою. Хоча планування і бойові дії Росії були на диво недбалими, Росія залишається надто сильною, а Путін вклав занадто багато особистого престижу у вторгнення, щоб відступити”, – йдеться в статті.

Газета зазначає, що мета – підтримка України, протистояння реваншистським амбіціям Володимира Путіна – не може змінитися. “Але, зрештою, вплутуватися в тотальну війну з Росією, як і раніше, не є в інтересах Америки, навіть якщо мир шляхом переговорів може вимагати від України прийняття певних важких рішень”, – йдеться в тексті.

“Американці натхненні стражданнями України, але народна підтримка війни далеко від берегів США не триватиме нескінченно. Інфляція є набагато серйознішою проблемою для американських виборців, ніж Україна, і перебої з глобальними ринками продовольства та енергоносіїв, імовірно, посилюватимуться”, – пише редакція.

“Росія, хоч би якою пошарпаною і невмілою вона була, як і раніше, здатна завдати Україні численних руйнувань і, як і раніше, є ядерною наддержавою з ображеним, непостійним деспотом, який не виявляє особливої схильності до врегулювання шляхом переговорів”, – йдеться також у тексті.

На думку редакції газети, “зрештою, саме українці мають ухвалювати важкі рішення: вони воюють, помирають і втрачають свої домівки внаслідок російської агресії, і саме вони мають вирішувати, який вигляд може мати закінчення війни. Якщо конфлікт справді приведе до реальних переговорів, українським лідерам доведеться ухвалювати болючі територіальні рішення, яких вимагатиме будь-який компроміс”.

“Росія ще довгі роки страждатиме від ізоляції та виснажливих економічних санкцій, а Путін увійде в історію як м’ясник. Тепер завдання полягає в тому, щоб позбутися ейфорії і зосередитися на визначенні та виконанні місії. Підтримка Америкою України є перевіркою її місця у світі в 21-му столітті, і Байден має можливість та обов’язок допомогти визначити, якою вона буде”, – пише газета.

Джерело: Opinion What Is America’s Strategy in Ukraine? – The New York Times (nytimes.com)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.