У напівзруйнованій будівлі дитсадка в Маріуполі окупанти відкрили "дитячий центр"

У приміщенні напівзруйнованої будівлі дитячого садка №104 у Маріуполі російські окупанти відкрили “дитячий центр”, повідомила уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

“У розбомбленому дитячому закладі немає світла і води, а їжу готують на вогні у дворі. Для створення “картинки” для ворожої пропаганди загарбники нехтують елементарними правилами безпеки дітей та їх базовими потребами. Крім того, дітей у закладі планують навчати за російськомовним підручником самопроголошеного псевдодержавного утворення в ОРДО “Абетка Донбасу”, де є вірші з такими рядками як “Донбасс – русская земля” и “родина наша россия”, – написала вона у фейсбуці.

Омбудсмен наголосила, що дії окупантів створюють безпосередню загрозу життю та здоров’ю дітей, чим порушують Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни.

“Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну і прошу врахувати ці факти порушень прав дітей в Україні”, – закликала вона.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.