Переселенці, які не отримують виплати, мають подати нову заяву

Через повномасштабну війну мешканці багатьох міст України були змушені переїхати до безпечних регіонів, щоб зберегти життя собі та своїм рідним.

Держава та міжнародні організації зобов’язались допомагати переселенцям і здійснювати на їхню користь грошові виплати. Проте й досі багато внутрішньо переміщених осіб, попри подання відповідних заявок ще у квітні, досі не отримали жодної копійки.

Це питання було порушено на засіданні Кабміну 19 серпня, про що свідчить повідомлення на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У відомстві зазначили, що тим ВПО, які раніше подавали електронну заявку на отримання виплат до 30 квітня в «Дії», потрібно буде зробити це ще раз. Але цього разу в режимі офлайн

 Для отримання допомоги людина має особисто прийти до органу соцзахисту до 1 жовтня. Також вона має надати докази того, що заява подавалася через «Дію».

«Внутрішньо переміщені особи, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 р., але не отримали допомогу, зможуть додаткового звернутися із заявою до органу соцзахисту населення та отримати виплату. Для отримання допомоги людина повинна прийти до органу соцзахисту населення та написати заяву. Також треба додатково подати інформацію, збережену на носіях, що підтверджує факт подання заяви через застосунок Дія», — йдеться у повідомленні міністерства.

Грошова допомога переселенцям призначається протягом 10 робочих днів з моменту надходження заяви до відповідного органу соцзахисту.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.