20 листопада: яке свято сьогодні відзначають, прикмети та іменинники

20 листопада – 324-й день року. До кінця року залишається 41 днів. Про те, яке свято сьогодні, які існують заборони у цей день, про народні прикмети та іменинників розкажуть Вчасні Новини.

20 листопада іменини святкують: Богдан, Валерій, Василь, Веніамін, Георгій, Григорій, Євген, Єлизавета, Іван, Іларіон, Кирило, Костянтин, Максим, Михайло, Микола, Олександр, Олексій, Павло, Сергій, Федір, Федот. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Яке церковне свято сьогодні

20 листопада православна церква вшановує пам’ять святого мученика Феодота, який був одним із 30 християн, які постраждали за віру в ІІІ столітті в Мелітіні. У народі його прозвали “Льодоставом”, оскільки лід починав сковувати річки та озера. Інші назви свята: “Федот Корчемник”, “Зимородок”.

Свята 20 листопада в Україні та світі

Цього дня світ відзначає Всесвітній день дитини, День Microsoft Windows, День перевтілень, День педіатра, День пам’яті трансгендерів, День індустріалізації Африки, Міжнародний день боротьби зі знущаннями.

Прикмети 20 листопада

  • Ожеледь на Федота – прикмета, що така погода протримається достатньо довго.
  • Рясні снігопади 20 листопада – навесні буде сильна повінь.
  • Сніг 20 листопада лягає на вологу землю – жито добре вродить.

Що не можна робити сьогодні 

Вагітним не можна цього дня їсти на бігу, інакше дитина буде неспокійною, а також не можна багато спати, бо малюк виросте неймовірно ледачим. Не плануйте нічого значущого. Не бажано переїжджати або міняти квартиру. День поганий для заручин та одружень. Ще на Федота заборонено в’язати.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.