Бутусов: Звільнені військові розвідники займалися операцією з ліквідації Гіві й Захарченка

Українські військові розвідники, які готували спецоперацію із затримання російських найманців з ПВК “Вагнер”, також були залучені в заходи з упіймання та ліквідації інших відомих бойовиків на окупованій частині території Донбасу.

Про це йшлося в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Головний редактор видання “Цензор.НЕТ” обурюється, що після скандальної історії зі зривом операції по “вагнерівцях” всіх розвідників, які брали участь в її підготовці, потім ще й звільнили з лав ЗСУ, в тому числі зняли й керівника ГУР Міноборони Василя Бурбу.

“Генерал-полковник був звільнений з посади, ви чули, яким чином – за один день, так (клацнув пальцями, – ред.). Просто без слів, ніхто не спілкувався. Взяли, викинули людину”, – говорить він.

Читайте також: Бурба: Зеленський вирішив, а Єрмак передав наказ про перенос спецоперації щодо «вагнерівців»

Бутусов нагадав, що звільнення відбулося 15 місяців тому, і за весь цей час, а також за всю свою попередню кар’єру, Бурба не давав жодного інтерв’ю.

“Але він вийшов і сказав головне для нього – що є розвідники, які готували цю операцію, які готували багато інших операцій, які керували знищенням багатьох російських терористів. У цій операції брали участь люди, які безпосередньо брали участь у ліквідації відомих терористів Гіві, Мотороли, ватажка “ДНР” Захарченка”, – сказав журналіст.

Він додав, що в операції по затриманню “вагнерівців” брали участь і готували люди, які керували, в тому числі й захопленням “ДНРівця” Володимира Цемаха, підозрюваного у справі про збитий рейс MH17. Тоді бойовика включили у список обміну і передали Росії, звільнивши десятки українців з полону.

Читайте також: Яніна Соколова: Це все агонія влади, очевидно, що державу зрадили

У цьому контексті Бутусов нагадав, як керівництво держави тоді вітало цей процес.

“На жаль коли треба оплески – влада є, а коли треба відповідати за тих людей, хто робить роботу і захищає країну – влади нема. Ось такий у нас парадокс в країні відбувається. І Бурба говорить про розвідників, яких підставили, яких викинули на вулицю, звільнили з військової служби. За що?!!” – емоційно висловився він.

Читайте також: «Відбірна фейкчатина»: в ОП відреагували на запрошення для участі в програмі «Свобода слова Савіка Шустера»

Офіційних даних, хто причетний до ліквідацій в окупованому Донецьку бойовика угруповання “ДНР” Михайла Толстих на прізвисько “Гіві” у лютому 2017 року, вибуху в ліфті будинку ватажка угруповання “Сомалі” Арсена Павлова (Мотороли) у жовтні 2016 року, а також вибуху у кафе ватажка “ДНРівців” Олександра Захарченка наприкінці серпня 2018 року – немає.

(Джерело – РБК-Україна)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.