Яніна Соколова: Це все агонія влади, очевидно, що державу зрадили

Має бути створена інша ТСК щодо зриву спецоперації, а не виламування рук мені та іншим з боку СБУ. Зрадники України повинні бути покарані.

Про це в програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна 24” заявила журналістка Яніна Соколова, коментуючи ситуацію з “Вагнергейтом”, передають Вчасні Новини.

“Після публікації нами документів, що безпосередньо підтверджують розслідування Христо Грозєва і Bellingcat, я стала не зрадником, а людиною, якій хочуть заламати руки та заґратувати СБУ. Сьогодні Арестович (Олексій Арестович, позаштатний радник глави Офісу президента – ред.) написав, що таких, як я – потрібно “топити та за ноги зв’язувати”, — повідомила журналістка.

Читайте також: Сказати можна що завгодно: в ОП відреагували на розслідування Bellingcat

Вона також заявила, що в Україні була здійснена держзрада.

“Це все агонія влади. Очевидно, що державу зрадили, і наші силові органи зрадили. Чи це Зеленський, чи Єрмак – має з’ясувати слідство. За сьогодні я отримала багато анонімних повідомлень від військових, які на Донбасі, і від солдатів, які тут, у Міноборони. Володимире Олександровичу (Зеленський, – ред.), вам це неприємно чути, але військові не любили вас з часу вступу на посаду, а тепер вони вас просто зневажають”, — сказала Соколова.

Журналістка підкреслила, що вона наполягає на правосудді.

“Я наполягаю на тому, щоб зрадники були покарані. І я наполягаю на тому, щоб була створена інша, справедлива ТСК”, — зазначила вона.

Читайте також: Бурба: Зеленський вирішив, а Єрмак передав наказ про перенос спецоперації щодо «вагнерівців»

Нагадаємо, журналістка Яніна Соколова 18 листопада опублікувала у Facebook документи про підготовку спецоперації “Авеню” із затримання бойовиків російської “ПВК Вагнер”, зокрема, про перенесення її фіналу після рішення “вищого військово-політичного керівництва України”.

За словами Соколової, документи їй “підкинули на флешці біля робочого офісу декілька днів тому”.

Читайте також: «Відбірна фейкчатина»: в ОП відреагували на запрошення для участі в програмі «Свобода слова Савіка Шустера»

Пізніше Соколова прокоментувала звіт розвідки щодо “вагнерівців”. За її словами, “реакції не було офіційної, ніхто зі мною не контактував”.

“Ніхто зі мною не зв’язувався і не зв’яжеться з перших осіб держави. Нікому, по суті, з перших осіб держави невигідно дати можливість суспільству дізнатися, хто злив цю спецоперацію. Тому єдиний зв’язок, я думаю, буде із походом на допит мене до ДБР. Повістку, ми передбачаємо, отримаємо найближчим часом”, – зазначила журналістка.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.