“Немає жодної драми”: Президент Болгарії знову заявив про “російський” Крим

Президент Болгарії Румен Радєв прокоментував свою попередню заяву про те, що Крим нібито “російський”. При цьому зауважив, що окупація Криму є порушенням міжнародного права.

Відповідну заяву політик зробив 19 листопада, відповідаючи на питання журналістів, передають Вчасні Новини.

За словами Радєва, “немає жодної драми”, “питання абсолютно зрозуміле”.

«Анексія Криму є порушенням міжнародного права, але, як я сказав учора ввечері (мовиться про 18 листопада – 24 канал) у політиці є реалії, і на цей момент Крим є російським»,– вдруге заявив Радєв.

18 листопада, під час теледебатів, Атанас Герджиков опонент президента, заявив, що Крим – це Україна. Після цього запитав думку Радєва, який і назвав Крим “наразі російським”, а також заявив, що санкції проти Росії – неефективні.

Щодо своєї проокупантської позиції, Румен Радев сказав, що це “прагматизм у зовнішній політиці”. Також він додав, що країна-агресорка – нібито дуже важливий фактор у боротьбі з глобальним тероризмом.

У МЗС України відреагували на слова політика, заявивши, що слова глави Болгарії не сприяють розвитку добросусідських відносин між країнами та суперечать позиції Софії щодо підтримки суверенітету України.

19 листопада за вимогою МЗС України до них на зустріч прибув посол Болгарії Костадін Коджабашев. Він запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід’ємної частини території. Він додав, що Болгарія бере активну участь у Кримській платформі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.