Порошенко закликав Захід надати Україні ПДЧ на саміті НАТО у червні 2022 року

П’ятий президент, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко звернувся до західних союзників із закликом надати Україні План дій щодо членства в НАТО на наступному саміті Північного-Атлантичного альянсу у червні 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ Порошенка на Міжнародній безпековій конференції у Галіфаксі.

Він наголосив, що такий крок – це “велика можливість зміцнити і європейську, і світову безпеку”

“Що потрібно Україні від вільного світу? Від США, Канади, від наших партнерів? Найперше нам треба мати виразне бачення перспективи членства в НАТО. У червні наступного року на наступному саміті НАТО треба ухвалити ПДЧ. Це – і пряник, і батіг. Це дуже велика можливість зміцнити і європейську, і світову безпеку”, – наголосив Порошенко.

За його словами, якщо ми отримаємо ПДЧ, ми підтвердимо нашу перспективу.

“18 вересня 2014 року, коли я мав честь виступати у Конгресі США, я сказав, що українські воїни, український народ не лише воюють за свій суверенітет, незалежність, територіальну цілісність. Ми боролися за волю, свободу і демократію. Ми боролися за права людини і світову безпеку”, – резюмував Порошенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.