Гончаренко: Інвестори очікують на гарантії від держави для скорішого запуску «зелених» потужностей

Інвестори у відновлювану енергетику України досі чекають на гарантії від держави, щоб відновити будівництво вітроелектростанцій навіть попри війну.

Проте зараз обладнання лежить в полях поряд з майданчиками для будівництва.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

«У нас є недобудовані об’єкти «зеленої генерації». В полях країни лежать недобудованими щонайменше 300 МВт вітротурбін. Це насправді все може бути добудовано. Для цього потрібно продовжити можливість використання «зеленого тарифу», – сказав він.

Нардеп зазначив, що якби це рішення було прийнято там 2 місяці тому, то можливо сьогодні б державі було трішечки легше вирішувати проблеми в енергосистемі.

Крім того, за його словами «Укренерго» зупинило платежі на адресу підприємств ВДЕ, які тільки нещодавно відновив.

«Це безумовно неправильно, і наскільки ми знаємо, Укренерго сам повідомляв, що має кредитний ресурс EIB і EBRD, і як раз це ресурс мав бути на це направлений», – додав депутат.

Нагадаємо, що за інформацією Української вітроенергетичної асоціації, енергетичні компанії можуть добудувати від 300 до 500 МВт потужності «зеленої» енергетики вже найближчі місяці, якщо держава забезпечить їм продовження гарантованих умов підтримки на 1-2 роки, щоб компанії встигли добудувати свої об’єкти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.