«Працюють наші»: українців закликали не повідомляти про роботу ППО

Росія продовжує тероризувати Україну, використовуючи всю наявну зброю. Зокрема, крилаті ракети и шахіди. Проте не може отримати той результат, на який розраховує, адже українські ППО знищують близько 90% ворожих снарядів.

Протиповітряна оборона не дає спокою агресору і, завдаючи чергового удару, він намагається вираховувати позиції українського захисту.

Саме тому українцям не варто повідомляти у будь-яких соціальних мережах про вибухи чи роботу ППО до офіційних коментарів.

Про це заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Їм (окупантам – ред.) не дає спокою наша протиповітряна оборона, її якість і налаштування, вони все ж таки намагаються, зокрема, і вирахувати ці позиції захисту», – зазначила вона.

Крім того, Гуменюк закликала не поспішати попереджати, що «зараз в тому чи іншому регіоні спрацювала ППО», чи на кшталт «вибухи, які ви чуєте, – спокійно, працюють наші». Навіть без жодних координат.

«Пам’ятайте про те, коли працюють наші, вони працюють для того, щоб була безпека і не треба сповіщати ворога про цю роботу. Навіть якщо ви не називаєте конкретних координат, ви орієнтуєте де і на яких напрямках зосереджені ці сили», – пояснила Гуменюк.

Вона також додала, що не варто забувати про гібридність цієї війни та потужність інформаційного фронту.

«Війна триває, вибухи можливі, а про їх наслідки і потрібну інформацію – ми обов’язково сповістимо, не поспішайте та не допомагайте ворогу», – підсумувала Гуменюк.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.