Від чого залежить вартість ялинки (відео)

Ціна хвойних дерев залежить від їх розміру

По всій країні готуються зустрічати Новий рік. Вже й ялинки час купувати. Одна з плантацій новорічних дерев розташована поблизу села Зелений Гай, на ділянці 1,4 гектара. Ділянка перебуває на балансі державного підприємства «Миколаївське лісове господарство». Там вирощують сосни, переважно − підвиду кримська, повідомляє Суспільне.

На одному гектарі висаджують майже 10 000 дворічних сіянців, висотою п’ять-сім сантиметрів.

У 2021 році сосна виросла на 40 сантиметрів, у 2020 − на 25 сантиметрів. Швидкість росту сосни залежить від кількох факторів.

«На чорноземі сосна кримська росте менш інтенсивно, на піску вона росте швидше. Якщо йдуть дощі, сіянець має більший приріст, якщо суха і жарка погода − менший. У середньому за п’ять-вісім років, залежно від ґрунту, можна його використовувати, доглядати як ялинку новорічну», − розповів директор державного підприємства Микола Гордієнко.

Після вирубки дерева відвозять на склад. Там їх таврують та нумерують. Реалізацією також займається державне підприємство. Ціна залежить від висоти та зовнішнього вигляду. У 2021 році найдешевша сосна коштує 130 гривень, найдорожча, висотою шість метрів, − 5 тисяч гривень.

Нагадаємо, 30 листопада біля будівлі Офісу президента на вул. Банковій у Києві почали монтувати ковзанку.

2 грудня на Банковій почали встановлювати різдвяний ярмарок, де продаватиметься їжа, напої та сувеніри.

Згодом під Офісом президента з’явилась ялинка та карусель.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.