Кабмін ухвалив постанову про медичне обслуговування учнів: деталі

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про медичне обслуговування учнів. Крім того, влада зобов’язала кожну школу незалежно від форми власності найняти медичного працівника або укласти договір з медичним закладом.

Подробиці. Відповідна постанова «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти» була прийнята на засіданні уряду 20 січня 2021 року.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці, що медпредставники мають бути у кожному закладі освіти.

«У кожному закладі загальної середньої освіти незалежно від форми власності має бути медичний працівник. Відповідно до затвердженого порядку медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти», – йдеться в повідомленні.

Відтепер медичне обслуговування в закладах освіти передбачатиме низку заходів, зокрема:

  • здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації;
  • проведення просвітницької та консультативної роботи серед учасників освітнього процесу щодо здорового способу життя, турботи про психічне здоров’я, виховання здорової дитини;
  • інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я;
  • протидію поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їхнього фізичного та психічного здоров’я.

Ляшко також уточнив, що якщо заклад освіти не матиме змоги включити медпрацівника до свого штату, буде дозволено укладати договір із профільним медичним закладом.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.