Апеляції захисту і прокуратури на запобіжний захід Порошенку розглядатимуть наступного тижня – адвокат Новіков

Апеляційний суд розглядатиме скарги на запобіжний захід п’ятому президенту України (2014-19), лідеру партії “Європейська солідарність” Петру Порошенку, подані і захистом, і прокуратурою, повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков.

“Наступний тиждень буде дуже важливим, тому що Офіс генпрокурора вже оголосив, що вони так само, як і ми, оскаржуватимуть рішення Печерського райсуду, тому що вважають, що особистого зобов’язання не достатньо як запобіжного заходу для Порошенка. Ми оскаржуємо, тому що вважаємо, що будь-який запобіжний захід не є законним, тому що підозра не обґрунтована”, – сказав Новіков на брифінгу в п’ятницю.

“Тому побачимося наступного тижня”, – додав він.

Як повідомлялося, 19 січня Печерський суд обрав Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань з обмеженням виїзду за кордон. Отже, клопотання прокуратури, в якому вона просила про арешт Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд не задовольнив. Захист заявив, що оскаржить ухвалу суду.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у межах справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Через неможливість вручення письмового повідомлення про підозру особисто його було надіслано за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.

Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції “Опозиційна платформа – За життя” Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.