До полудня понеділка зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку противника, одного українського військового поранено – штаб ООС

 У штабі Операції об’єднаних сил (ООС) заявляють, що станом на 12.00 понеділка російські найманці 21 раз порушили режим припинення вогню на сході України, український військовослужбовець отримав бойове поранення внаслідок обстрілу Станиці Луганської.

“На 12 годину з боку російських окупаційних військ зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню. З них 20 – із забороненого Мінськими угодами озброєння. Противник задіяв артилерійські системи калібру 152 мм і 122 мм, міномети калібру 120 мм і 82 мм, протитанкові ракетні комплекси та безпілотні літальні апарати”, – сказав у понеділок на брифінгу в Києві прессекретар ООС Павло Ковальчук.

Він зазначив: “Зокрема, близько години ворог обстрілював населений пункт Станиця Луганська, випустивши 140 артилерійських снарядів 122-го калібру. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець отримав бойове поранення, стан здоров’я українського захисника задовільний”.

Прессекретар ООС наголосив, що українські військовослужбовці не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури й дотримуються норм міжнародного гуманітарного права.

“Крім цього, агресор продовжує активно поширювати своїми пропагандистськими ресурсами дезінформацію з метою дискредитації Збройних сил України. За відсутності будь-яких агресивних дій з боку захисників загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях, хаотично обстрілюють населені пункти та створюють інші провокації для нагнітання ситуації”, – заявив Ковальчук.

За його словами, ООС контролюють ситуацію і адекватно реагують на потенційні загрози з боку противника.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.