Україна на основі Будапештського меморандуму скликає негайну зустріч

МЗС вимагає негайно провести консультації з невідкладних дій щодо зниження напруженості та практичних кроків гарантування безпеки України

Глава МЗС України Дмитро Кулеба запросив термінові консультації Ради безпеки ООН, які покликані знизити напруженість і забезпечити безпеку України. Про це він написав у Twitter.

«За дорученням президента України Володимира Зеленського направив офіційний запит на основі ст. 6 Будапештського меморандуму до держав-членів Радбезу ООН з вимогою негайно провести консультації з невідкладних дій щодо зниження напруженості та практичних кроків гарантування безпеки України», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, на Мюнхенській конференції з безпеки український президент Володимир Зеленський заявив, що за відмову від ядерного потенціалу Україна отримала гарантії безпеки згідно з Будапештським меморандумом.

Також Зеленський заявив, що ініціює проведення консультацій у рамках Будапештського меморандуму. «З 2014 року Україна тричі намагалася скликати консультації держав-гарантів Будапештського меморандуму. Безуспішно. Україна робить це вчетверте. Але і Україна, і я – робимо це востаннє», – сказав президент.

Сьогодні ж міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Україна має усі можливості для створення ядерної зброї.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.