Байден візьме участь у самітах НАТО, G7 та ЄС, відвідає Польщу для обговорення українського питання – Білий дім

Цього тижня президент США Джо Байден планує відвідати Брюссель і Варшаву, щоб обговорити з партерами посилення санкцій проти Росії у зв’язку з Україною, повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

“Цього тижня президент Байден після зустрічей у Брюсселі з нашими союзниками з НАТО, лідерами G7 та лідерами Європейського Союзу вирушить до Польщі, щоб обговорити міжнародні зусилля щодо підтримки України та накласти серйозні та безпрецедентні втрати на Росію”, – зазначено в повідомленні.

У Польщі Байден зустрінеться із президентом Анджеєм Дудою. Вони обговорять, “як Сполучені Штати разом із союзниками та партнерами реагують на гуманітарну кризу та кризу в галузі прав людини”, що виникла внаслідок вторгнення Росії, зазначила Псакі.

Як випливає з розкладу Байдена, у понеділок він обговорить телефоном заходи щодо Росії з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером ФРН Олафом Шольцем, прем’єр-міністрами Великої Британії Борисом Джонсоном та Італії Маріо Драгі.

Переговори для ЗМІ буде закрито.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.