Українці можуть отримати статус безробітного через "Дію"

Українці можуть скласти заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги або припинення реєстрації через портал або застосунок “Дія” і електронні сервіси Державної служби зайнятості, повідомило Міністерство економіки з посиланням на ухвалену Кабінетом Міністрів постанову.

“Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни. Громадяни можуть скласти заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги чи припинення реєстрації за допомогою порталу або мобільного застосунку “Дія” та електронних сервісів Державної служби зайнятості”, – зазначило міністерство на сайті в понеділок.

У Мінекономіки запевнили, що українці гарантовано отримають виплати по безробіттю.

“В областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, перерахування коштів здійснюватиметься АТ “Ощадбанк” на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему My transfer”, – пояснило міністерство.

Постанова уряду також передбачає припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості в разі його відмови від виконання суспільно корисних робіт. Тож не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов’язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування, наголосило Мінекономіки.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.