На Харківщині затримано автобуси з «тітушками»: їхали з боку Донецька, Дніпра та Полтави

Автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Планували створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України.

Про це повідомив начальник пресцентру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У межах масштабних антитерористичних навчань, які відбуваються наразі у Харківській області, СБУ запобігла спробі декількох груп «тітушок» (загалом більше ніж 60 осіб) проникнути на територію регіону.

«Автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказані групи «тітушок» були спрямовані до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України. Вони повинні організовувати та проводити протестні акції у місті. Крім того, серед завдань було провокування суспільного невдоволення і масових протиправних дій під час проведення чергової сесії міськради в середу, 21 квітня.

«Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України. Правоохоронці Харківщини, використовуючи усі передбачені законом засоби, припиняють можливі протиправні дії. Координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості», – зазначив Абдула.

Нагадаємо. 14 квітня в Харківській області розпочалися масштабні антитерористичні навчання, які проводить СБУ із залученням підрозділів Нацполіції, Нацгвардії України, ДПСУ, Військової служби правопорядку, Харківської облпрокуратури та інших членів Координаційної групи Антитерористичного центру.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.