Повітряна поліція НАТО перехопила бомбардувальники і винищувачі РФ над Балтією

Винищувачі НАТО з баз в Естонії, Литві та Польщі були підняті для відстеження і перехоплення російських винищувачів, бомбардувальників і літаків-розвідників над Балтійським морем.

Про це йдеться в заяві на сайті Об’єднаного повітряного командування НАТО, повідомляє News UA.

Подробиці. Два російські бомбардувальники Ту-160 в супроводі винищувачів Су-27 і Су-35 летіли над Балтійським морем з материкової частини Росії, де вони діяли з російським літаком дальнього радіолокаційного виявлення та управління A-50, який також супроводжувався винищувачами.

Деякі літаки прямували із виключеними транспондерами та не передавали польотні плани.

У відповідь були підняті німецькі та італійські винищувачі з місії повітряної поліції НАТО в Естонії і Литві, відповідно, і винищувачі F-16 польських ВПС з авіабази в Познані. Національний центр повітряних операцій Королівських ВПС Данії розгорнув свої F-16 з авіабази Скрідструп, щоб зустріти російські літаки.

Російські бомбардувальники залишалися в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем і приблизно через три години повернулися на материкову частину Росії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.