В поліції хочуть прив’язати поштові пересилки до паспортних даних

Поліція хоче заборонити пересилку товарів поштою лише з прив’язкою до телефонного номера. На їхню думку, це має допомогти їм боротися з наркотрафіком

Про це розповів перший заступник начальника Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіціі Сергій Преутеса в інтерв’ю «Цензор.нет», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Преутеси, поштові відправлення часто використовують для поширення наркотиків. Він зазначив, що відправники й одержувачі називають вигадані прізвища та постійно змінюють картки мобільних операторів, щоб їх не можна було вирахувати. Потім одні й ті ж люди, але з різними прізвищами та номерами телефонів відправляють посилки з різних поштових відділень.

Він також стверджує, що наркотики ховають у посилках, фасуючи герметично у плівку, а потім в дитячі іграшки, упаковки з кавою або банки зі спортивним харчуванням.

«Зараз система побудована так, що люди можуть отримувати поштове відправлення, навіть не показуючи документів. На вигадане прізвище. Достатньо лише номеру телефону. Ми зараз працюємо над пропозиціями, щоб люди, які відправляють і отримують посилки, вказували свої паспортні дані. Також пропонуємо прив’язати номери телефонів до конкретного поштового відправлення, як це відбувається, наприклад, коли ви переводите гроші на картку банку. Тобто, щоб людина, вводячи певний код, чітко фіксувала номер телефону в системі», – пояснив Преутеса.

Поліцейський вважає, що «це дозволить правоохоронцям відстежувати розповсюджувачів наркотиків, якщо вони і надалі будуть використовувати поштовий канал».

«Зараз відсутність контролю в поштових відділеннях ускладнює нам роботу і полегшує її торговцям наркотиками», – заявляє чиновник.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.