На Хмельниччині затримали агента спецслужб РФ: спіймали «на гарячому»

Контррозвідники СБУ на Хмельниччині припинили діяльність агента російських спецслужб. У 2014-2016 роках він також був активним учасником НЗФ так званої «ЛНР».

Про це йдеться в повідомленні пресслужби СБУ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Як встановили оперативники спецслужби, зловмисник у 2021 році переїхав на Хмельниччину, де проживають його близькі родичі. Під кураторством відомого контррозвідці співробітника російських спецслужб агент збирав і передавав замовникам інформацію про військові обʼєкти у регіоні. Особливу увагу приділяв військовим частинам, які задіяні в операції Об’єднаних сил.

«Агента затримано «на гарячому» під час фотографування колони військової техніки одного з підрозділів ЗС України для передачі інформації російським спецслужбам», – йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України тривають невідкладні оперативні та слідчі дії.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.