"Контактна група з оборони України" збереться на друге засідання 23 травня

Друге засідання “Контактної групи з оборони України” Рамштайн відбудеться в понеділок, 23 травня, її проведе Міністр оборони США Ллойд Остін, повідомив речник Пентагону Джон Кірбі.

За словами Кірбі, перед віртуальною зустріччю Остін поговорить із міністром оборони України Олексієм Резніковим, “щоб обговорити військові потреби України”.

“Держсекретар також обговорить останній транш допомоги у сфері безпеки, яку Сполучені Штати надішлють Україні. Президент Джо Байден виділив додаткові 100 мільйонів доларів на забезпечення збройних сил України додатковими можливостями, оскільки вони продовжують бойові дії у східній частині країни”, – цитує Кірбі пресслужба Пентагону.

“У зустрічі контактної групи візьмуть участь понад 40 країн”, – сказав Кірбі. Це всі країни, які надають Україні допомогу у гарантуванні безпеки і обговорюватимуть, що Україні знадобиться в майбутньому.

Він зазначив, що на зустрічі Резніков надасть оновлену інформацію про поле бою та обговорить, що потрібно Україні для просування вперед. Члени контактної групи обговорять, “як вони можуть якнайкраще використати ці можливості”, – сказав Кірбі.

В інформації також повідомляється, що кількість країн у контактній групі постійно змінюється. У Ramstein взяли участь понад 40 країн, і Кірбі сказав, що понад 40 країн відреагували на зустріч у понеділок, очікуючи на більше. “Є деякі країни, які виявили інтерес до участі, але не брали участь у першій зустрічі. Але (контактна група) не має обмежень. Ми хотіли б, щоб якомога більше… країн брали участь”, – сказав він.

За словами прессекретаря, країни розташовуються у всьому світі. Кірбі зазначив, що в першій зустрічі брали участь країни Близького Сходу та країни Індо-Тихоокеанського регіону. “Це була не лише Європа, і точно не лише НАТО. Там була справжня глобальна спільнота країн, які цікавилися тим, що відбувається в Україні. Вас би там не було, якби ви не дбали про Україну і не дбали про допомогу Україні”, – наголосив Кірбі.

Також наголошується, що до Рамштайну кожен член контактної групи прийшов з ідеями та способами допомоги Україні. “Секретар сказав, що хоче проводити одну (зустріч) щомісяця”, – сказав Кірбі.

Як повідомлялося, 26 квітня у німецькому Рамштайні відбулася перша віртуальна зустріч “Контактної групи з оборони України”.

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.