Нові лікарні будуватимуть за світовими стандартами

Внаслідок повномасштабної війни на території України було зруйновано тисячі медичних закладів. Руйнувань зазнали лікарні у більшості регіонів, при цьому відновити чи відремонтувати більшість з них неможливо.

Для відбудови медичної інфраструктури Україна створила відповідний план та напрацювала необхідні зміни до державних будівельних норм.

Завдяки оновленим вимогам щодо проектування та будівництва медичних закладів будуть зводитимуться такі лікарні, які відповідатимуть найкращим європейським і світовим стандартам.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

Наразі вже завершується підготовка нормативної бази для відбудови медичної інфраструктури України.

«На місці медичних закладів, які сьогодні зруйнувала і продовжує руйнувати росія, Україна має побудувати сучасні лікарні з урахуванням кращих європейських практик. Аби втілити наші амбітні плани в життя, сьогодні вкрай необхідно швидко прийняти нові державні будівельні норми стосовно закладів охорони здоров’я. Спільно з експертною групою Мінрегіону ми вже пройшли значний шлях та знаходимось за крок до прийняття нових норм», – розповів заступник міністра Богдан Боруховський.

Окрім того, МОЗ та Мінрегіоном спільно працюють над змінами до Державних санітарних норм і правил «Санітарно-гігієнічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я». Завдяки цьому нові лікарні будуватимуться за кращими світовими зразками. Це дасть змогу зокрема й суттєво покращити умови перебування пацієнтів у медичних закладах та поліпшити умови роботи медиків.

Станом на серпень від початку повномасштабної війни росія пошкодила 788 медичних закладів та ще 123 перетворила на груду каміння.

Джерело

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.