Українці потребують якісних ліків: український виробник запустив нову виробничу дільницю

Попри війну фармацевтична компанія «Фармак» відкрила нову дільницю з виробництва ліків у небулах. Будівництво було розпочато ще до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Розрахункова потужність нової дільниці складає до 40 млн небул на рік.

«Ми не маємо права зупинятися. Війна не залишає нам вибору. Ми повинні працювати ще краще, чіткіше та оперативніше. Адже саме в такі кризові періоди українці особливо потребують якісних сучасних лікарських засобів», – зазначив виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.

Першим продуктом, який компанія випустила на новій дільниці, став препарат «Небуломакс», який застосовуватиметься для лікування бронхіальної астми. В його розробці застосовувалися сучасні методи, зокрема моделювання розподілу аерозольних часток в штучних легенях.

Загалом ліки у небулах призначені для інгаляційного введення, і розпилюються за допомогою небулайзерів. Завдяки цій технології можна більш ефективно та безпечно лікувати алергічні та запальні захворювання дихальних шляхів.

На новій дільниці також планують виготовлятися асептичні очні краплі та інші стерильні препарати у поліетиленових флаконах.

Володимир Костюк повідомив, що інвестиція у проєкт склала 9 млн євро. Завдяки цьому на виробничому майданчику встановлено надсучасне обладнання з ЄС та США. Крім того, дільниця оснащена передовими діджитал рішеннями, тобто операторам не потрібно особисто втручатися у процес приготування ліків, а достатньо лише здійснювати контроль на цифровій панелі.

Завдяки новим технологіям немає жодного контакту речовини із зовнішнім середовищем. До мінімуму зведено і вплив людського фактору на процес виробництва ліків. Тож можна говорити про максимальну стерильність приготування препаратів.