ЗСУ підтвердили нічний удар та заявили, що Антонівський міст під вогневим контролем

У Збройних силах України підтвердили удар по Антонівському мосту у Херсоні в ніч на 21 жовтня. Проте заяви окупантів про нібито загибель «багатьох цивільних осіб на переправі» спростували.

Від удару, який був завданий українськими захисниками постраждали тільки  самі окупанти, які переодяглися у цивільний одяг.

Про це розповіла очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона підтвердила вогневий контроль над Антонівським мостом.

«Так, ми тримаємо вогневий контроль (над Антонівським мостом – АКМЦ). Проте я неодноразово зауважувала, що ми не б’ємо по об’єктах критичної інфраструктури на ураження. Ми не б’ємо по мирних населених пунктах та місцевому населенню», – наголосила Гуменюк.

За її словами, час удару вибирався не випадково – його завдали під час комендантської години. А за дотриманням її правил суворо слідкують самі окупанти.

«Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти. Це комендантська година і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушити. Цивільних там не було», – зазначила вона.

Гуменюк також додала, що внаслідок удару могли постраждати окупанти, які переодяглися у цивільний одяг.

«Вони намагаються приховати свою приналежність до військових і зробити картинку, що відбувається обстріл мирного населення. Але це не так», – підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, що російська окупаційна «влада» Херсона та колаборанти готуються залишити місто. Вони планують перебратися на лівий берег Дніпра, адже бояться контрнаступу Збройних сил України. При цьому керівництво армії рф забирає досвідчених військових, а для стримування ЗСУ залишають мобілізованих, зокрема й тих, кого примусово мобілізували на окупованих частинах Донеччини та Луганщини.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.