Очільник ГУР: Росія може готувати вторгнення на початку 2022 року

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія може готуватися до нападу на кордони України на початку 2022 року.

Про це Кирило Буданов заявив у коментарі виданню Military Times.

Він зазначив, що Росія наразі має понад 92 тисячі військовослужбовців, зібраних біля кордонів України.

За його словами, атака може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з десантними ударами на сході. Ймовірні провокації в Одесі та Маріуполі. Можливе також вторгнення і через кордони з Білоруссю.

Глава ГУР МОУ також підкреслив, що масштабні російські військові навчання “Захід-21” на початку цього року довели, наприклад, що РФ може одночасно провести висадку понад 3500 військовослужбовців повітряно-десантних сил та військ спеціальних операцій.

Він наголосив, що те, що може готувати Росія на початку наступного року, буде більш масштабним, ніж вторгнення у 2014 році.

Очільник ГУР: Росія може готувати вторгнення на початку 2022 року

За словами Буданова, спершу має відбутися серія “психологічних операцій”, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність боротися.

“Вони хочуть розпалити заворушення шляхом протестів і мітингів, які показують, що люди налаштовані проти влади”, – заявив Буданов.

Варто нагадати, що українська влада протягом 2 тижнів заперечувала нове скупчення російських сил поблизу кордонів, незважаючи на повідомляли західних медіа та попередження США про можливе нове вторгнення Росії.

В Офісі президента тим часом говорили, що інформація про нарощування російських військ не має підтвердження. Секретар РНБО Олексій Данілов назвав дезінформацією повідомлення західних медіа про російські війська біля України.

Тільки 11 листопада Зеленський визнав, що неподалік українських кордонів стягнуто близько 100 000 російський військових.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.