Резніков: Досвід, який мають наші Сухопутні війська, не має жодна армія НАТО

Вступ України до НАТО буде політичним, консенсусним рішенням членів НАТО. “Не факт, що це станеться швидко”, але вони самі нас проситимуть увійти в Альянс.

Таку думку міністр оборони України Олексій Резніков висловив в інтерв’ю “Голосу Америки”, яке вийшло 19 листопада, передають Вчасні Новини.

Він підкреслив, що Україна має стати повноцінним членом Альянсу, щоб була взаємна користь.

“Деякі члени Альянсу 2008 року завадили стати членами НАТО разом з грузинами, хоча така можливість була. Деякі члени НАТО і далі будують з росіянами якісь “північні потоки”, використовують енергетичну зброю не лише проти України. Нам потрібне членство НАТО не заради членства, а заради можливості отримати почесне місце в цьому Альянсі, щоб ми мали від цього користь, а вони мали користь від нас», – зазначив міністр.

Резніков зазначив, що НАТО – набагато ширше, ніж військовий союз.

“Він стосується демократії, економіки, нових технологій та інше. Ось чому нам потрібно не тільки НАТО, а й Євросоюз, інші альянси. Нам потрібно їхні стандарти не просто вивчати, а вводити в себе, ставати не де-юре членами НАТО, а де-факто”, – пояснив Резніков.

Також глава Міноборони нагадав, як українська розвідка з Кабула, захопленого талібами, евакуювала українців та іноземців, зокрема представників ООН, правозахисників і журналістів.

“Наші герої-спецназівці з Кабула вивезли людей. Цього не зробила жодна країна. Ми продемонстрували, що ми це можемо ліпше за будь-кого іншого. Ми перші дали литовцям колючий дріт, коли почалася міграційна криза. Досвід, який мають наші Сухопутні війська, не має жодна армія НАТО. Це досвід протистояння потужній армії протягом семи з половиною років. Тому вони скоро проситимуть нас увійти до Альянсу. Ось мій вам прогноз”, – резюмував Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.