У Росії відреагували на інформацію про підготовку масштабного вторгнення до України

Речник президента РФ Дмитро Пєсков та глава МЗС РФ Сергій Лавров прокоментували інформацію українських та західних спецслужб про підготовку нового вторгнення до України.

Про це повідомляє «ТАСС», передають Вчасні Новини.

Пєсков, зокрема, заявив про «провокації». На його думку, «провокації» можуть виникнути, щоб виправдати заяви Заходу про існуючу загрозу вторгнення Росії в Україну. Однак, про які саме провокації йдеться, він не уточнив.

За словами речника Путіна, «ця істерика нагнітається штучно».

«Звинувачують в якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно», – сказав Пєсков.

При цьому він додав, що спроби повернення окупованих територій Донбасу під контроль України силовим шляхом матимуть «серйозні наслідки».

На думку Пєскова, Україна «домагається цього, найімовірніше, під прикриттям кораблів НАТО в Чорному морі, яких стає дедалі більше».

Водночас глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не залишить поза увагою нібито «грубі провокації НАСТО та ЄС».

«Ми не закриватимемо очі на ті грубі провокації, які повсякденно спостерігаємо з боку членів НАТО і все частіше і частіше з боку Євросоюзу. У тому числі в спробах підігравати мілітаристам в Україні, організовувати якісь навчально-тренувальні військові місії для українців, готувати українську армію до тих самих дій, якими нам постійно загрожують, заявляючи, що візьмуть силою Донбас, не бажаючи виконувати мінські домовленості, посягають на російський Крим», – сказав він.

Також голова російського дипвідомства додав, що «ми ніколи не дозволимо, щоб наші законні, національні інтереси були якимось чином ущемлені. Ми маємо все, щоб це забезпечити».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.