Росія готує кібератаки на Україну: що під прицілом

Хакери атакуватимуть енергосистему та урядові сайти України – NYT.

Росія готує масштабні кібератаки проти енергетичної системи та урядових вебресурсів України. США та Велика Британія допомагають українській владі протистояти потенційній кіберзагрозі з боку Москви. Про це повідомляє New York Times.

За даними видання, США та Велика Британія непомітно відправили в Україну експертів з кібервійни, щоб підготувати українських фахівців до хакерських атак Росії. Згідно з оцінками американської розвідки, Москва готує масштабні кібернапади на українську енергосистему та урядові вебресурси.

«Мета Росії полягає в тому, щоб виставити президента України Володимира Зеленського невмілим і беззахисним – і, можливо, надати привід для вторгнення», – йдеться в публікації.

Видання нагадує, що у 2015 році російські хакери вже атакували енергосистему України. Тоді вони дистанційно захопили центр управління електроенергетичної компанії і відключали одну електростанцію за одною. При цьому оператори нічого не могли зробити і безпорадно дивилися на монітори.

Аналогічну атаку російські хакери провели через рік. Тоді метою став Київ та область. У попередніх кібератаках на Україну керівництво Росії заявляло, що напад вчинили злочинні угруповання.

Нагадаємо, кіберфахівці СБУ за місяць відбили понад 50 атак на держоргани.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.