Стало відомо, яка країна на свята може залишитися без алкоголю

Великобританія потерпає від перебоїв із доставкою товарів

Зростання витрат на логістику та збої в ланцюгах поставок можуть призвести до дефіциту алкоголю на полицях супермаркетів. Про це пише theguardian.com.

Із таким повідомленням звернулися виробники вина та алкогольних напоїв Великобританії у листі до міністра транспорту Гранта Шаппса.

«Проблеми з прикордонним контролем Brexit, нестача водіїв вантажних автомобілів та іншого персоналу, у поєднанні із закриттям бізнесу через пандемію та глобальними перебоями в перевезеннях, можуть призвести до різдвяного дефіциту алкоголю», – передає The Guardian.

Директор із виробництва вина в The Wine Society П’єр Мансур сподівався на Brexit з середини минулого року, тому перемістив запаси із виноградників до Великобританії.

«Оскільки час доставки подвоївся, алкоголь до новорічних свят варто замовляти заздалегідь, – рекомендує Мансур. – Вже зараз попит вищий, ніж у цей час минулого року. Хоча й минулого року він був рекордним через Covid, який змусив всі святкування перенести додому».

Нагадаємо, раніше у британських ЗМІ з’явився термін Brexity, яким змальовують нестачу продуктів, бензину та водіїв. Навесні поточного року повідомлялося, як британці почали відчувати наслідки Brexit. Зокрема, показники експорту товарів з Великої Британії в країни Європейського Союзу знизилися в січні на 40,7% внаслідок завершення перехідного періоду після Brexit 31 грудня 2020 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.