МЗС України відреагувало на заяву МЗС РФ щодо заборони включення США у переговори

У МЗС України назвали черговою невдалою спробою виправдати подальшу агресивну політику Кремля щодо України заяву МЗС РФ з приводу заяви про залучення США у «нормандський формат» для того, щоб «відійти від виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі «Інтерфакс-Україна», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністерство закордонних справ України вважає заяву МЗС РФ про нібито намір української сторони «відійти від виконання Мінських домовленостей» невдалою спробою виправдати подальшу агресивну політику Кремля щодо України.

«На відміну від Російської Федерації, Україна послідовно працює над виконанням Мінських домовленостей, а не над їх руйнуванням, докладає зусиль для мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту в Донецькій і Луганській областях. З нашого боку зроблені всі можливі кроки для виконання рішень минулого саміту лідерів «нормандського формату» в Парижі як на безпековому, так і на гуманітарному і політичному треках», – сказав Ніколенко.

Він підкреслив, що Росія при цьому продовжує блокувати українські пропозиції і ініціативи, зокрема і на рівні Тристоронньої контактної групи. Тож очевидно, що політико-дипломатичне врегулювання нині не в планах Кремля.

«Україна не бачить жодних ознак того, що Росія прийняла рішення остаточно припинити конфлікт і вивести свої збройні сили, найманців і інші незаконні збройні формування з окупованих районів Донецької та Луганської областей. Зате, Росія продовжує політику затягування мирного процесу під різними приводами, розпалюючи насильство на Донбасі, направляючи військові конвої і персонал через неконтрольовану ділянку державного кордону», – зазначив спікер.

Ніколенко також додав, що Україна і надалі буде докладати максимальних зусиль для мирного врегулювання конфлікту і виконання домовленостей, досягнутих в рамках «нормандського формату» і ТКГ.

«Вимагаємо від російської сторони припинити агресію проти України, забрати війська і найманців з території України і повністю виконати Мінські домовленості. Україна і надалі докладатиме максимальних зусиль для мирного врегулювання конфлікту і виконання домовленостей, досягнутих у рамках «нормандського формату» і ТКГ», – сказав він.

Нагадаємо. Сьогодні, 22 січня, у МЗС РФ заявили, що підключення США до «нормандського формату» нібито потрібно Києву, щоб відійти від виконання Мінських домовленостей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.