Росія проти участі США в «Нормандському форматі» через можливість посилення тиску

Росія виступає проти включення США в «Нормандському форматі» (Росія, Німеччина, Україна, Франція) і вважають, що Україна таким чином нібито намагається відійти від мінських домовленостей.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву МЗС РФ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Росії вважають, що залучення США нібито потрібно Києву, для того, щоб відійти від виконання мінських домовленостей.

«Підключення США (а нерідко в цьому контексті згадується ще і Великобританія), за задумом Києва, дозволило б посилити тиск на Росію, яку намагаються виставити «агресором і окупантом», в інтересах врегулювання конфлікту по київським лекалам, тобто у відхід від положень мінського комплексу заходів, який закріплений резолюцією 2202 СБ ООН», -– заявили в дипвідомстві.

Більш того, згадують і нову владу США, з якою важко буде домовитися.

«Звичайно, ми б тільки вітали пряму залученість Вашингтона у «нормандські дискусії», якби це сприяло виконанню Києвом узятих на себе зобов’язань. Однак, на жаль, судячи за сигналами, що йдуть від сформованої нової адміністрації США, розраховувати на це не доводиться», – заявили у міністерстві.

Тож у РФ вважають, що розширення числа учасників «нормандського формату» можливо тільки при наявності консенсусу з цього питання, якого наразі немає.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.