В’ятрович: Можливо, російської агентури забагато не лише в парламенті, а і в самій СБУ?

Надіслав офіційне звернення в СБУ, щоб пан Баканов роз’яснив мені й українському народу, як так виходить: США запровадили санкції проти громадян України, яких прямо називають російськими агентами, а в Україні ці громадяни пречудово почуваються.

Ще 10 вересня 2020 року США запровадили санкції проти нардепа Андрія Деркача, котрий (цитую заяву Держдепу) «понад десять років є активним російським агентом, який підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами».

11 січня 2021 року США запровадили санкції вже проти семи громадян України, серед яких, крім Деркача, також і депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський.

В СБУ ж не можуть не розуміти, що російська агентура для України ще небезпечніша, ніж для США. Адже Росія здійснює проти нас збройну агресію. Проте виглядає так, що і Деркач, і Дубінський почуваються в Україні цілком безкарно. І СБУ має відповісти чому.

Якщо американці щось наплутали і, Деркач та Дубінський не мають нічого спільного з московською агентурою, то, мабуть, СБУ має публічно про це заявити. Мовляв, після закінчення Академії ФСБ Росії і захисту дипломної роботи «Організація і проведення зустрічей з негласною агентурою» Андрій Деркач ніяким російським агентом не є і ніякої діяльності в інтересах держави-агресора не проводить.

Або ж, якщо американці таки праві, то які заходи вживаються СБУ для захисту національних інтересів від російських агентів?

Бо нинішнє мовчання СБУ на тлі чіткої позиції наших стратегічних партнерів викликає природнє запитання: можливо, російської агентури забагато не лише в парламенті, а і в самій СБУ?

В'ятрович: Можливо, російської агентури забагато не лише в парламенті, а і в самій СБУ?
В'ятрович: Можливо, російської агентури забагато не лише в парламенті, а і в самій СБУ?

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Володимир В’ятрович (допис у Фейсбуці)

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.