Хомчак: Загрози захоплення «сірої зони» на Донбасі не існує

Збройні сили України готуються до всіх можливих варіантів розвитку ситуації. Загрози захоплення «сірої зони» на Донбасі не існує: мети у противника немає.

Про це повідомили головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак та міністр оборони Андрій Таран на пресконференції в Укрінформі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами головнокомандувача ЗСУ та міністра оборони, не існує загроз захоплення «міжпозиційного простору», а поняття «сіра зона» взагалі немає у військовій термінології.

«Такого поняття у військовій термінології, як «сіра зона», немає, є поняття «міжпозиційний простір» — це між позиціями противника і нашими позиціями. Сьогодні – це не є таємниця – всі знають, що міжпозиційний простір уздовж 409 кілометрів лінії зіткнення становить від 70 метрів між позиціями до 1-1,5 км. Тому загроз, що сьогодні хтось піде займати міжпозиційний простір (немає — ред.)…» – сказав Хомчак.

Читайте також: Тука: Місто Золоте найближчим часом можуть окупувати

Він наголосив, що для проведення якихось активних дій має бути конкретна мета.

«Яка мета того, що противник зменшить міжпозиційний простір з 1000 до 700 метрів, – щоб бути більш вразливим для наших військ?», – запитав він.

У свою чергу, міністр оборони Андрій Таран відповів на запитання щодо готовності ЗСУ до наступальних дій у разі погіршення ситуації на Донбасі. Він зазначив, що таке рішення ухвалюватиме президент Володимир Зеленський.

«Питання щодо застосування Збройних сил розробляє головнокомандувач Збройних сил, він відповідає за застосування, безумовно, із залученням Міністерства оборони. Але питання безпосередньої розробки планів — це питання Генерального штабу», – наголосив міністр.

Водночас Руслан Хомчак запевнив, що ЗСУ готові до будь-якого варіанту розвитку подій.

«Щодо наступальних дій, то минулого року ми розпочали підготовку всіх наших військових частин бойових до дій у наступі на урбанізованій місцевості, тому що ми до цього теж повинні бути готові. Тому готуємо війська до всіх можливих варіантів розвитку ситуації», – наголосив Хомчак.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.