Уруський з Кадировим на фотографії: реакція влади та пояснення віцепрем’єр-міністра України

Віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський пояснив фотографію з главою Чечні і соратником Путіна Рамзаном Кадировим. Фото було зроблено на міжнародній виставці зброї IDEX-2021 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Про це він написав у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. На міжнародній виставці зброї IDEX-2021 в Абу-Дабі помітили віцепрем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського поруч з лідером Чечні, соратником президента Росії Рамзаном Кадировим. Багато людей не повірили, що ця фотографія є справжньою, однак згодом з’явилось відео.

На скандал відреагував і прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який вимагав термінового пояснення від Уруського через фотографію разом з Кадировим.

В Офісі президента України також відреагували на скандальне фото. Про це заявив на пресконференції під час форуму «Україна 30» заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Я не можу прокоментувати, чи він зустрічався. Це пан Уруський краще прокоментує. Я і бачив пост Пана Шмигаля… Я думаю це буде Кабмін та прем’єр робити висновки. Була чи не була зустріч», – зазначив він.

На своїй сторінці у Фейсбуці Уруський сказав, що не вважає правильним «шарахатися» від представників Росії.

«Не вважаю можливим «шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи таким чином невпевнену поведінку та слабкість української сторони», – прокоментував він.

За його словами, розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає протокол держави-організатора.

«Була застосована практика, згідно якої, особисті гості Правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку. Водночас, хотів би додати, що я особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збираюсь мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Р.Кадиров», – підкреслив він.

Крім того, додав, що українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.