Верховна Рада прийняла постанову щодо визнання Кремлем «ЛДНР»

Парламент закликав міжнародну спільноту запровадити проти РФ жорсткі санкції

Верховна Рада України прийняла Постанову №7088 «Щодо визнання РФ саомопроголошених утворень на Донеччині та Луганщині». Проєкт постанови у сесійній залі парламенту зачитав спікер Руслан Стефанчук.

У документі йдеться про те, що рішення російської влади із визнання «ЛДНР» порушує цілу низку міжнародних договорів, а також є черговим актом прямої агресії проти України. Документ підтримали 336 народних депутатів.

У Заяві міститься заклик до російської влади скасувати своє рішення. Також у документі наявний заклик до урядів та парламентів країн світу засудити рішення Кремля та запровадити проти РФ жорсткі секторальні санкції, в тому числі, відімкнути Росію від міжнародної платіжної системи Swift.

Також рада закликає іноземні країни підтримувати територіальну цілісність та незалежність України, а також її обороноздатність.

Під час обговорення документа представники всіх політичних сил, представлених у парламенті, висловилися на його підтримку.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.