Офіційно: У «червоних» зонах України змінено роботу транспорту

Сьогодні, 22 березня, Кабінет міністрів погодив зміни щодо порядку застосування транспортних обмежень для «червоних» зон.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Телеграм-каналі, а також «Укрзалізниця», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Згідно прийнятого Кабміном рішення, регіональні комісії з ТЕБ та НС зможуть самостійно у кожній області приймати рішення щодо заборони чи обмеження роботи автомобільного та залізничного транспорту у регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки Covid-19.

За словами Криклія, заборонятимуться регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Виключення становлять:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
  • перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;
  • перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

За окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

Читайте також: МОЗ оновило списки: 8 областей потрапило у «червону» зону, 11 – у «помаранчеву»

«Укрзалізниця» попередила, що обмежуватиме висадку/посадку в «червоних» зонах виключно за додатковими рішеннями державних або регіональних комісій, а не автоматично.

Наразі зазначається, що чинний розклад руху залишається без змін, і жодних обмежень висадки/посадки по Києву, Одеській та Сумській областях не відбудеться. Але це лише до того часу, як державна або регіональні комісії не ухвалять свої рішення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.